Egyszerű De Zseniális Ötletek #1

Ebben a sorozatban most egyszerű, de nagyszerű ideákat fogom összegyűjteni folyamatosan, olyanokat, amiket többek között Te is pillanatok alatt meg tudsz csinálni otthon.

Apró, kreatív ötletek a mindennapokra, melyek lényegesen leegyszerűsítik bonyolult életünket.

Ötletek, melyeket ha meglátsz, nevetve kérded magadtól, hogy ez eddig hogy nem jutott eszedbe?!

 

Szúnyogháló, mint gobelin

Eddig nem is értem még miért nem találkoztam ezzel az ötlettel valamelyik szúnyoghálóval szembe menve, de az biztos, hogy ha most lenne, egyből kihímezném. Ez az idea épp ideális, mivel a szezonja most fog csak beindulni igazán, az enyhe tél miatt idén ráadásul még több szúnyog seregre számíthatunk. Igaz, az üdvözlő szöveg nem nekik szólna, hanem inkább a szívesen látott (ember)vendégeknek. Ugye veled is sokszor megesett már, hogy nekimentél, rosszabbik esetben neki futottál a láthatatlan hálónak? Na, ezzel ilyen több nem lesz! Készítsd el lebegő feliratodat!

Feliratos szúnyogháló

Feliratos szúnyogháló

 

Gombolyag, szalag, ragasztószalag rendszerezése mesterfokon

Sok eszközről nem gondolnánk, hogy még mennyi mindenre jó lehet rendeltetésszerű használatán kívül, mint ahogy azt a következő egyszerű ötletek is jól példázzák.

Egy falra felrögzített tölcsérben elhelyezett spárgagomolyag lényegesen leegyszerűsíti a kívánt hossz levágását, ahelyett, hogy mindig menekülőre fogná, és makacsul elgurulna. Csak rögzítsd fel jól, és alul a cérnát húzva a tölcsérben automatikusan forogva szófogadóan adagolja neked az anyagot.

Tölcsér gombolyaggal újratöltve

Tölcsér gombolyaggal újratöltve

Megint csak egy igen egyszerű tipp, hogyan rendszerezd színes szalaggyűjteményedet átláthatóan és praktikusan. Egyedül arra kell figyelned, hogy a szalagkorongok szorosan illeszkedve kitöltsék a lyukacsos bödönöd. De ha nincs ilyen vödröd ne szaladj az első háztartási boltba, biztos van egy megfelelő méretű cipős dobozod a nyári shopping-körutadból, amit könnyen kilyukasztgathatsz.

Gubancmentes tárolás megoldva

Gubancmentes tárolás megoldva

 

Akasztók a legkülönfélébb tárgyakból

Használjuk ki amit a természet adott, a faágak girbe-görbeségük révén perfektül megfelelnek akasztóknak. Vidd be a természetet otthonodba! Keress különböző vastagságú faágakat, amiket egyenlő nagyságúakra levágva egy fakeretbe szorosan beleillesztesz. Igaz, ez csak szezonálisan, nyáron vagy tavasszal használhatod, ezért ne várj az ötlettel télig, mert a nagykabátok tömegét már megérezhetik a vékonyabb ágak.

Faágak fogasnak

Faágak fogasnak

Ha egy kicsit masszívabb, de mégis mutatós vendégváró fogast szeretnél, akkor neked inkább egy félbevágott üveg ajánlott. Alkohol fanatikus fiataloknak ideális ötlet ez az egyedi dekoráció.

Félbevágott boros üvegek akasztónak

Félbevágott boros üvegek akasztónak

Ha már nálad is teret hódítottak az újabb generációs gereblyék, attól még a régitől nem kell elbúcsúzni, pláne ha ilyen szép, most nagyon divatos vintage stílusú.  Kivételesen most nem a levelek akadnak majd bele makacsul, hanem a konyhai eszközeid, így a falra felszerelve nosztalgikus dekorációs elemként is funkcionál. Amire  figyelj, hogy a fogak elegendő hosszúak, és megfelelő ívűek legyenek.

Gereblye nemcsak a házi fészerben lehet

Gereblye nemcsak a házi fészerben lehet

 

Könyvespolc könyvből

Első hallásra kicsit furán hangzik, hogy lehet polcot készíteni könyvből, de a trükk meglepően egyszerű. Pakolhatod rá kedvenc irományaidat, amik majd úgy tűnnek, mintha mágikusan lebegnének a levegőben. Igaz, nem terhelheted meg nagyon a lehajlásra hajlama miatt a nagy enciklopédiáiddal, de vékonyabb verses kötetek még ráférnek.

Lebegő könyv könyvespolc

Lebegő könyv könyvespolc

Lebegő polc olvasnivalókkal

Titok nyitja

De nemcsak könyvek tárolására használhatod. Kedvenc csecsebecséidet helyezd a reflektor fénybe, a porond pedig egy díszes borítóval megáldott könyv legyen!

Könyvek új szerepben

Könyvek új szerepben

 

Polclétra

A létra arra lett precízen megtervezve, hogy stabilan megtartsa a rudakra nehezedő tömegünket, miközben például éppen a függönyt próbáljuk lehalászni egy nagytakarítás keretében. De miért ne lehetne ezt az erős szerkezetet polcrendszerként is használni? Lenn valahol a pincében még biztos van egy falétrád, amit könnyen lefesthetsz valami vidám színűre, vagy meghagyhatod natúron, ami kiválóan beleillik majd egy rusztikus stílusú szobába. A deszkákat szögeld bele azért a lépcsőfokokra, nehogy megbillenjen az egyensúly. Egy ilyen létrapolc előnye, hogy szellőssége révén nem nyomja össze a szobát.

Átlátható polc létrával

Átlátható polc létrával

Rusztikus polc

Rusztikus polc

 

Borospohár tartó kartámaszban

Ehhez a kreatív ötlethez nem kell magyarázni semmit, minden nyugágyból könnyen megvalósítható, mely fából készült. Csak egy kis fűrészelés, és a nyári estén kényelmesen hátradőlve gondolataidban elmélyülve ücsöröghetsz a borospoharad társaságában. Nem kell többé attól tartanod, hogy egy véletlen rossz mozdulattal lelöknéd a karfára helyezett üvegpohárt.

Frappáns pohártartó

Frappáns pohártartó

 

Borospohár, mint meghitt asztali állólámpa

A főszerepben továbbra is a borospohár, mely nemcsak az alkohol felszolgálására lehet jó. Teamécsest belecsempészve, és a pohárra rápasszintott kisebb lámpaburával egy szép nyári estén meseszép légkört teremthetsz. Jó tipp lehet ez egy szabadtéri vacsorához. Helyezz el az asztalra annyit, amennyien vagytok, és a hangulatromboló reflektorfényektől elköszönhetsz. Szúnyogriasztós gyertyákat használva nem lesz kellemetlen véradásparti.

Kültéri hangulatvarázsló világítás

Kültéri hangulatvarázsló világítás

 

Egyszerű falfestési tippek

Ha szeretnél valami rendhagyóbb, sajátos faldekorációt, ami pikk-pakk megvan, akkor ez a módszer érdekelhet. Gyűjts terebélyesebb méretű faleveleket, amiket kedved szerint színesre kifestesz, majd a falra nyomdázod. Az eredmény varázslatos. Mutatósabb, mint egy falmatrica, mert ilyen szépet csak a természet varázsolhat.

Falevél festés

Falevél festés

Egy ilyen ombre falfestés menete egyszerűbb, mint gondolnád. Első lépésként nézz ki egy színt, amiből 3 különböző színárnyalatot kiválasztasz (sötét, közép, világos). A legvilágosabbal fesd ki az egész falfelületet, majd a legsötétebbel az alsó, a közepesen sötéttel pedig értelem szerűen a középső sávot. A sávok közötti éles árnyalatkülönbségeket pedig maszatold el a finom átmenetért. A világosabb, élénkebb színek kimondottan olyan lányos lakásokba való, ahol a szoba fényáradatban pompázik.

Átmenetes festés

Átmenetes festés

 

Mágneses piperetartó

Biztos te is számtalanszor kerestél frizura készítés közben egyik kezeddel hullámcsatot, miközben a másikkal kitartóan tartottad tincseidet. Hogy ezt a problémát a közel jövőben kiküszöböld szerelj fel egy mágneses rudat, amire a hullám csatjaidat, körömvágó ollódat… – vagyis minden olyan apró fém tárgyaidat, melyek könnyen elkajlódnak – egyszerűen odatapaszthatod, amik így mindig szem előtt lesznek.

Mindig kéznél lesznek!

Mindig kéznél lesznek!

 

Ventilátor színes dekortapasszal feldobva

Fogj meg pár színes ragasztószalagot, és tapaszd fel a ventilátorra, amivel így saját forgó szivárványod lehet. Hihetetlenül egyszerű, eszméletlenül mutatós dekoráció, ami akár még a munka helyeden is vidám hangulatot teremthet.

Szivárvány a plafonon

Szivárvány a plafonon