Graffitizz Mohával!

Menete:
  1. Szerezz mohát egy nedves, nyirkos helyről. Találhatsz egy patak mentén, fatörzs oldalán, vagy némelyik virágárusnál is tudsz vásárolni. De vigyázz, mert az erdőtörvény szerint a mohák gyűjtése erdei haszonvételnek minősül, ami azt jelenti, hogy állami erdőterületeken csak az egyéni szükségleteket meg nem haladó mértékben, azaz kereskedelmi mennyiségben nem, egy magánerdőben pedig az erdőgazdálkodó írásos engedélyével végezhető.
  2. A megtisztított mohát turmixold össze a hozzávalókkal (lásd: lejjebb), egészen addig, amíg egy homogén masszát nem kapsz. A vizet részletekben adagold hozzá, hogy inkább sűrűbb legyen, mint híg, mivel úgy a festék jobban megmarad a falon.
  3. Az így elkészített festéket egy ecsettel vidd fel a kívánt felületre. Minél durvább a felület annál jobban tapad meg rajta (téglafal, fatörzs…).
  4. Permetezzed rendszeresen vízzel. Heti két alapos öntözés javasolt, ha árnyékosabb, nedves helyen tenyészted. Ha egy napsütötte területen van, akkor minden nap igényelni fogja a vizet.
  5. Pár hét alatt a moha életre kel feldobva vele a falad.
Amire szükséged lesz:
  • több csomó moha
  • 2 bögre író / natúr joghurt
  • 2 bögre langyos víz /sör
  • fél teáskanál cukor
  • víztartó zselé (nem kötelező, virágos boltban kapható)

 

Varázsolj szebbé falakat környezettudatosan!

Graffitizz Mohával!

Üzenj valamit a világnak!

Graffitizz Mohával!

Street art zöld módjára

Graffitizz Mohával!

Egy kis humor sosem árt

Graffitizz Mohával!

Mint egy jegyzetfüzet