Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Az erkély fontos szerepet tölt be a lakáson belül, mivel kapcsolatot teremt a külvilág és a saját kis birodalmad között, mintha a világból egy kis darabka csak a tiéd lenne. Arról nem is beszélve, hogy plusz szobaként funkcionál. Számomra nélkülözhetetlen, tavasszal-nyáron legtöbb tevékenységeimet a balkonon végzem, elképzelhetetlen lenne a mindennapi élet nélküle.

A szép idő beköszöntével jól esik egyet a szabad levegőn megreggelizni, nem  kell messzire menned kiköltözve piknikezni egy zsúfolt parkba, vagy ha csak egy kicsit ki akarunk kapcsolódni, fogunk egy újságot, és jegeskávét szürcsölgetve olvasgatjuk kedvenc magazinjainkat, vagy éppenséggel kreatív blogokat böngészünk:) egy komfortos kis fotelből.  Egy csillagos nyári estén pedig, miután már kicsit lehűlt a levegő, áthívva barátainkat jó hangulatban, kellemes környezetben csaphatunk egy fergeteges csúcsszuper grill party-t. Vagy csak egy pillanatra is megállni ebben a mai rohanó világban, az erkélyről a körülöttünk zajló eseményeket kukkolhatjuk, mint egy gondtalanul szemlélődő macska, hogyan rohannak körülöttünk az emberek, hogyan suhan körülöttünk a világ. A napimádók pedig tudják, hogy az egyik legjobb időszak a nyári barnaság megalapozására a május, ha szerencsések vagyunk, akkor a jó idő tényleg hamar beköszönt, és elkezdhetjük a kreolprojektet szépen fokozatosan az erkélyen napozgatva,  így a strandon az erkélyen megszerzett színt barnítani fogjuk.

Ha már olyan szerencsés vagy, hogy rendelkezel erkéllyel, akkor használd is ki, varázsold azt a nyugalom szigetévé, lakásod ékszeres dobozává. Erre mutatok egy kis ízelítő gyűjteményt, amit ha végig böngészel irigykedni fogsz, és egészen biztos megjön a kedved, hogy neked is legyen egy hangulatos szigeted, ahová el(ki)vonulhatsz a négy fal közül.

 

Inspirálódj!

Személyes kedvencemmel kezdeném, amin jól látszik, hogy elegendő csak egy-kettő kiegészítő, és egyedivé teheted vele az erkélyed. Egy különleges mintázatú párna, hozzá passzoló rojtos szőnyeg, nagyfejű virágokkal hajladozó dekoratív cserép…tuti párosítás.

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Színezd ki a kuckódat!

 

Fehér-rózsaszín-szürke kombinációval veszteni nem veszthetsz, könnyen egy romantikus regény erkély jelenetén érezheted magad:

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Romantikázz visszafogottan!

 

A fekete-fehér sose megy ki a divatból, legyen az erkélyeden minden kiegészítő ilyen színű. Esetleg ha neked túl unalmas, akkor egy élénk színű kiegészítővel még feldobhatod, amit a középpontba helyezel, így a figyelmet odatereled.

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Légy a királynő a sakktábládon!

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Így dobd fel az egyszínűséget!

 

Ha tartasz fűszernövényeket, és szereted a vidám tarka színeket, akkor ezt az erkélyt neked találták ki. A falra felhelyezve függőlegesen rendszerezve könnyen áttekintheted növényes kertedet. Válassz ki 3 élénk színt, amit aztán jól tudsz kombinálni a cserepekkel, és köszönjenek vissza valamelyik bútorodon.

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Vidámkodj a falodon!

 

Ki mondta, hogy a baldachin csak a hálószobában az ágyad felé lógatva mutathat jól? Itt a bizonyíték, hogy erkélyen ugyanúgy megfér, arról nem is beszélve, hogy a nyári estéken megkörnyékező nem kívánt vérszívó vendégeidtől megvéd.

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Burkolózz be baldachinnal!

 

Vidám színekkel nem csak a faladat dobhatod fel, egy színes szőnyeggel is megteremtheted a jókedvű hangulatot. Válassz ki belőle egy színt, és legyen minden más is olyan.

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Mert “csíkos” az igazi!

 

Ha szereted a mediterrán hangulatot, akkor ez az ötlet az erkélyedre tetszeni fog. Bútoroknál részesítsd előnyben a természetes faanyagokat, domináljon a narancssárga és zöld szín. Az égősor csak a ráadás lesz, teremts vele meghitt hangulatot.

Hangulatvarázsló Inspirációk az Erkélyedre

Érezd magad a mediterrán tengerparton!