Kreatív Ötletek Otthonra

Egy otthon hangulatának kialakítása fontos és egyben nehéz feladat, de már egy apró kis ötlettel, trükkel lakályossá, otthonossá, harmonikussá teheted. Az alábbi kreatív elképzelések segíthetnek ebben. Remélem elnyerik majd tetszésed!:)

1. Papírvirág

Sokan nem szeretik a művirágokat, ami érthető, mivel gyakran nem élethű, giccses utánzat látszatát kelti, és mindezek mellett látványosan porosodik is. Így azoknak, akik olyan megoldást keresnek, hogy szép is meg tartós is legyen egyszerre, létezik egy aranyközépút: a papírvirág! A virág és a papír anyaga közelebb áll egymáshoz, ugyanolyan finom, sérülékeny, hajlékony tud lenni. Sokkal természetesebb hatást kelt, mint a műanyag testvéreik. A kreatív boltokban a papírválaszték már tengernyi, egész biztosan megtalálod az otthonodhoz leginkább harmonizáló színeket. Ha átmenetezni szeretnél válassz minimum 3 színt egy színcsoporton belül, pompás színösszeállításokat kreálhatsz! Elkészítése nem igényel nagy munkát.

Menete:

 1. 10-15 darab papírt halmozz egymásra.
 2. Harmonika szerűen hajtogasd össze. Ha nagyobb szirmokat szeretnél, akkor ritkábban, ha kisebbeket akkor értelemszerűen sűrűbben lapolgass.
 3. Középen egy színben megegyező szalaggal csomózd össze.
 4. A végeket vágd le egyforma alakúra, lehet kicsit tompább vagy hegyesebb.
 5. Formázz egy kör alakot, és hogy megmaradjon, ragaszd össze a felületeket.
 6. Az élek mentén vagdald be, de ne végig!
 7. Igazgasd el a szirmokat!
 8. Az így kapott virágot tűzd fel egy faágra, ha természetes hatást szeretnél. Vagy egy hurkapálcikát, drótot sodorj körbe zöld papírral.

Kreatív ötletek otthonra

Amire szükséged lesz:

 • 10-15 db megfelelő anyagú papír (krepp…)
 • színben egyező szalag
 • ragasztó
 • faágak/drót/hurkapálcika

Pár gyönyörű színkombináció a virágdekorációkhoz:

Kreatív Ötletek Otthonra

Kreatív Ötletek Otthonra

Kreatív Ötletek Otthonra

 

 2. Színes tollak/ceruzák praktikus tárolása

Nekem számtalanszor volt olyan problémám, hogy a színes filcgyűjteményem egy idő után már nem fogadott be új jövevényeket, hiába préselgettem még azt az egyet ide-oda, egy falatnyi hely sem maradt a tollacskák között. Erre találtam egy nagyszerű ötletet. Ha te sem szeretnél még megválni a régebbiektől, mert még az a halványan fogó kimondottan jól fog jönni egy finom satírozáshoz, és át szeretnéd látni a “kis” gyűjteményed, akkor nincs más dolgod, mint keresni a készletednek egy elegendő nagyságú cipős dobozt, amit egy szép csomagolópapírba burkolsz, és azt, az összegyűjtött wc gurigákkal szorosan illeszkedve telepakolod. Arra kell csak figyelni, hogy a doboz magassága alacsonyabb legyen mint a tollaké. Ha ilyen nincs, akkor vágd le a kívánt magasságra.

Kreatív Ötletek Otthonra

Maximális kihasználás

Amire szükséged lesz:

 • cipős doboz
 • csomagoló papír
 • ragasztó
 • minimum 10-15 db wc papír guriga

 

Ha a ceruzáidat teljes biztonságban akarod tudni, akkor ments meg egy szép kis farönköt a teljes megsemmisüléstől, és fúrass bele, vagy ha fogtál már fúrót, akkor fúrj bele megfelelő távolságra és elegendő nagyságú furatokat. Hogy szép nyers színű legyen, egy csiszoló papírral tisztítsd meg a kérgétől. Egy ilyen ceruzatartó rusztikus hangulatot teremtve egyedivé teszi íróasztalodat, de akár rajzolásmániás gyerek ismerősnek is kitűnő ajándék lehet!

Kreatív Ötletek Otthonra

Amire szükséged lesz:

 • méretre vágott fatörzs
 • csiszolópapír
 • fúró

 

3. Kábelkép

Túl hosszú a lámpa zsinórja? Akkor most kivételesen ne a szekrény mögött rejtsd el összegubancolódva, inkább készíts belőle egy egyedi faldekorációt! Ez kiváló ötlet arra, hogyan dobd fel egyszerűen az évek óta üresen pangó foltodat a lakásodban. Körvonalazd ki a falon a népszerű minimál stílusban New York felhőkarcolóit, vagy egy számodra kedves kis ábrát, ami egy folytonos vonallal lerajzolható, de írással üzenhetsz is vele (love, hello, bye…). Fiatalos lakásokban egy ilyen dekoráció kimondottan jól mutat!  Nagy kontraszt a fal és a kábel színe között jobban mutat.

Kreatív Ötletek Otthonra

Kreatív Ötletek Otthonra

Amire szükséged lesz:

 • elég hosszú kábel
 • rögzítő elemek a falra

 

4. Irattartó újraértelmezve

Ezek a fából készült irattartók elég masszívak ahhoz, hogy ne csak rendeltetésszerűen használjuk őket, hanem akár egy sarokban asztalként is funkcionáló polcnak. Nagy előnye, hogy a fafelület elég jól kezelhető és olcsó, biztos vagyok benne, hogy nálad is megbújik valahol egy ilyen. Fesd le ízlésednek megfelelően! Csak egy egyszerű ötlet: ragaszd körbe össze-vissza tekerve ragasztó szalaggal, majd így fesd le, és miután megszáradt óvatosan húzogasd le a csíkokat. Ez a nyers szín mindennel jól fog mutatni. Amilyen egyszerű ötlet, olyan olcsó is, sok lehetőséget rejt magában. Akár egymás felé a sarokban többet is felfúrogathatsz. Láss neki!

Kreatív Ötletek Otthonra

 Amire szükséged lesz:

 • fa! irattartó doboz
 • fúró
 • festék
 • (ragasztószalag)

 

5. Ékszertartó

Ha két vagy több nyakláncot egymás mellé helyezel biztos, hogy valamilyen kis cseles alantas módon össze fognak gabalyodni, és csak az utolsó pillanatokban veszed észre, indulás előtt, mikor már mennél utadra, mintha csak egy összeesküvés lenne ellened. Hogy ilyen ne történjen meg veled itt ez a látványos kis praktika, hogy hogyan tárold gubancmentesen és átláthatóan félméteres hosszú nyakláncaidat, amik egyben dekorációnként is funkcionálnak.

Menete:

 1. Keress a parkban egy szép, elegendő vastagságú faágat, amit majd egy kicsit félre fogsz tenni száradni.
 2. A kérgét egy éles késsel kapargasd le.
 3. Üss bele szögeket úgy, hogy ne érjen át a faágon, lógjon ki előre a nyakláncoknak helyet adva.
 4. Két végénél fogva csomóval akaszd fel a falra.
Kreatív Ötletek Otthonra

Csöpp kis természet

Amire szükséged lesz:

 • szép faág
 • szögek
 • kalapács
 • madzag

 

6. Pénzes váza

Egy virágos mintájú váza szép, de néha már elcsépelt tud lenni, viszont egy kis kreativitással sok minden feldobható, ahogy ez is. Biztos vannak még féltve őrzött régi pénzérméid, vagy ha nem is nálad, de nagyid kincses ládáiban lelhetsz. Esetleg annyit jártál már a nagyvilágban, hogy egy egész kis persely van tele idegen országok pénzeivel, amiket lusta voltál utazás végén visszaváltani. Arra kell csak figyelni, hogy az érmék megközelítőleg egyforma átmérőjűek legyenek!

Menete:

 1. Fesd le a vázát egy (fekete matt) festékkel.
 2. Ragasztóval rögzítsd az érméket.
Kreatív Ötletek Otthonra

Pénzes váza

Amire szükséged lesz:

 • megunt váza
 • (fekete matt) festék
 • ragasztópisztoly
 • elegendő mennyiségű megközelítőleg egyforma átmérőjű pénzérmék

 

7. Egyszerű vázák

Vázákból sosem elég, biztos számtalanszor keresgéltél már utána kapkodva virággal a kezedben, vagy csak tanácstalanul álltál, mert nem találtad a színben harmonizálót. Hogy kicsit növeld a választékot, most egy szörpös üveg is megteszi majd, amit kétféleképpen is kidíszíthetsz.

A képen látható módon szigetelőszalaggal csíkozd fel, majd üvegfestékkel kend le alaposan, ami miután megszáradt, húzd le óvatosan a szalagdarabkákat.

Kreatív Ötletek Otthonra

Csíkozz!

Ehhez csak egy ragasztó pisztolyra és egy mattfestékre van szükséged. Vágj bele!

Kreatív Ötletek Otthonra

Mattozz!