Legjobb Kerti Ötletek

A tél végre visszavonulót fújt, utat adva a napjainkat bearanyozó tavaszi fénysugaraknak. A szép idő akarva-akaratlanul is kicsalogat minket a friss levegőre. Ha rendelkezel kerttel, akkor szerencsésnek mondhatod magad, mivel számos ténykedésnek teret adhat. Ki ne grillezne egyet a családdal, tollasozna a szomszéd haverral a szabadban? Vagy csak fűben heverészve napozgatni, miközben a barátnőkkel, egy hűsítő limonádét szürcsölgetve traccspartit tartasz? És ráadásul ezt mind úgy, hogy a saját kis zöld birodalmadon belül teheted meg?

Ebben a cikkben számos hasznos kerti ötletet gyűjtöttem össze Neked, amikkel ügyes praktikumokat, bűbájos hangulatot, békés, harmonikus környezetet alkothatsz magadnak.

 

1. Palackdekoráció

Nem tudod hogyan villanyozd fel az esti grillparty-dat? Vagy esetleg nem tudsz mit kezdeni a pár helyen kiégett karácsonyi égősoroddal? Erre itt ez a klassz és egyszerű tipp, amivel frenetikussá teheted, a már amúgy is frankó estédet, hiszen hogy lehet egy kerti party nem jó? Csak az előző buliból épségben megmaradt sörös/boros/pezsgős üvegekre (vagy ha éppenséggel nincs, akkor szólj a haveroknak, biztos örömmel segítenek majd az üres üvegek gyártásában) és egy fehér vagy színes égősorra lesz szükséged (utóbbival szerintem hangulatosabb). Először áztasd be a palackokat egy vödör meleg vízbe, hogy a címkét utána könnyebben le tudd kaparászni, de ha gondolod, akár rajta is hagyhatod. Barna vagy zöld színes flaskákkal néz ki a legjobban. Csak rajtad áll! Ne vidd vissza az üvegeket a visszaváltóba, mert ez a varázslatos hangulat megfizethetetlen!

Palackba zárt fényözön nem csak alkoholistáknak

Palackba zárt fényözön nem csak alkoholistáknak

 

2. Újraértelmezett hintaszék /_/

Épp most törött ki az egyik régi szék lába, és esetleg ne adj Isten a csemetéd egy új hintáért esdekel? Üss több legyet egy csapásra, ezzel az ötlettel garantáltan mindenki boldog lesz. Te azért mert a nagyid szeretett ülőkéje nem megy a lomtalanításba, a gyerkőcöd repertoárját pedig egy új fantörpikus játékkal gazdagítod. Csak aztán vigyázz, nehogy a porontyod “széklábtörés” hadjáratba kezdjen még több vagány hintát remélve!

Ilyen hintán még biztos nem ültél!

Ilyen hintán még biztos nem ültél!

 

3. Kiborult a virágos bödön!

Ha keresel valami igazán frappáns virágos ötletet, amivel megtörheted az “unalmas” zöld gyep egyeduralmát, akkor ez a virágokkal kifolyt bödön Neked való kerti idea. Ültess tavaszi virágokat úgy mintázva, mintha azt a bödönt tényleg imént rúgták volna fel, és hogy még fokozd egy kicsit a látszatot, tedd mellé a fedelét!

legjobb kerti ötletek

Megrendezett véletlen

4. “Üvegkerítésen” túl

Melyik gyerek ne játszadozna az “üvegfalon” túl, ott ahol a kurta farkú kutya túr? A fakerítésbe fúrj akkora átmérőjű lyukakat, amekkorák az üvegkorongoké/golyóké, a szoros illeszkedés miatt. De csalhatsz egy kicsit fényáteresztő műanyag lapokkal. Miután végeztél, gyönyörködj elégedetten, ahogy az átszűrődő fénysugarak mágikussá varázsolják a kis mesekertedet, és figyeld, ahogy a kis Hamupipőkéd az üvegkertben a szomszéd apró herceggel homokozik.

legjobb kerti ötletek

“Üvegfalon túl”

 

5. Csomag-virág-tartó

Van egy felesleges berozsdásodott old school kerékpárod, ami a nagymamád garázsában hánykolódva csak porosodik? Mikor az a rozoga bringa a kerted bájos kis gyöngyszeme is lehetne? Jól érzed magad?

legjobb-kerti-otletek6

Romantikus kerékpár-“bolondoknak”

 

6. Slagozz okosan

Egy hosszú makacs slag elpakolásának a kedvlombozó gondolata mindig romokba tudja dönteni a kertlocsolásod meghitt hangulatát, mikor bőven elég lenne csak a holnapi menün gondolkozni is. Hogy ezt elkerüld, használj egy kellően nagy átmérőjű kosarat, aminek az oldala az aljával minél nagyobb szöget zár be (minél nagyobb, annál hosszabb slag fér rá), és ha még középen stabilan rögzíted is a falra, forogni is tud.

legjobb kerti ötletek

Slagrendszerezés kreatívan

 

7. Csillár égősorgomolyagból

Egy karácsonyi égősor kibogozása nagyon hálátlan feladat tud lenni, majdnem hogy büntetés. Vége láthatatlan meló. Csak bizakodva húzogatod zsinórt, reménykedve, hogy a káosz csökkenni fog, de sajnos csalódottan kell titulálnod, hogy csak tovább rontottál a helyzeten. Inkább gubancold össze még jobban, az úgyis pikk-pakk megy, és dobd fel a csillárra oltári hangulatot teremtve vele!

legjobb kerti ötletek

Amikor a gubanc a cél…