Nyári Esküvői Ötletek – Inspirációk a Nagy Napra

A házzaságkötés az egyik legmeghatározóbb események közé tartozik az életünk folyamán, ahol az oltár előtt kimondjuk az igent életünk párjának. Éppen ezért mindenki a tökéletes esküvőről álmodik és esküvőre törekszik. A tervezési folyamat már jóval a kitűzött dátum előtt elkezdődik, hogy amikor eljön a türelmetlenül várt nagy nap időpontja, minden hibátlanul menjen, ahogy azt az ara már hónapokkal ezelőtt megálmodta. És hogy ez biztosan így legyen, csemegézz majd az alábbi oltári, használható ötletek és inspirációk közül.

Ahogy beköszönt a jó idő, a tavasz kezdetével és a nyár beköszöntével a városban bóklászva egyre többször botolhatunk ünnepélyes népes seregbe, ahol megpillantva a fehér ruhában pompázó menyasszonyt egyből egyértelművé válik, hogy épp egy esküvő eseményeinek lettünk a kíváncsiskodó kívülálló szemtanúi. Néha van, hogy még meg is állunk gyönyörködni a fiatalok üde örömében. Vagy hányszor jártunk már úgy, hogy a monoton autóutat boldog dudahangok és szalagokkal díszített kocsik tömkelege törte meg, így hírül adva, hogy itt éppen egy örömteli násznép közeleg, és egy szerény kis dudaszóval Te is kifejezheted gratulációdat.

Nem véletlenül a nyári időszak az esküvők leggyakrabban választott időpontja, hiszen ki ne koktélozna egy szép nyári napon, bájosan csevegve az öltönyös legényekkel kint a szabadban egy zöld, mesés virágokkal díszített környezetben, miközben a napfény és egy arra kószáló szellő kellemesen cirógatja vállainkat? Arról nem is beszélve, hogy a természet lágy ölén mennyi programokkal, játékokkal szórakoztathatjuk az összegyűlt népséget. Ha leszáll az éjj, milyen hangulatos tud lenni az apró fényforrásokkal megvilágított öreg fa repedezett kérgei, és ahogy az ágak árnyai is táncot járnak velünk.

Szabadtéri helyszínek és témák

A helyszín és az időpont kiválasztása után, a második amit el kell döntenünk, hogy milyen arculata legyen az esküvőnknek. Azaz milyen színek domináljanak, amik visszaköszönnek majd a dekorációban, öltözékben, tortában is például. A téma nagyban függ a kiválasztott helyszíntől: példaként egy tengerparti szertartás alaptémája lehet a matróz stílus, ami lehet egy sötétkék-fehér párosítással elegáns is, vagy éppen vidám színekkel variálva bohókás is. De ha minden vágyunk egy romantikus esküvői díszlet, annak kiváló meleg ágya lehet egy vadregényesen zöld kis kastélykert is, közel a vízparthoz vagy akár egy csörgezedő patak mentén.

A nyárról elsőként rögtön a vízparti illat, a napfényen heverészve töltött idők, tikkasztó kánikulák jutnak eszünkbe. Miért ne lehetne ezeket egy esküvői szertartással párosítani? A víz felől fujdogáló szellő kellően frissen tart mindenkit, miközben a hullámok majd biztosítják a relaxáló háttérzajt. Napnyugtakor kivilágítva egyszerűen csodálatos.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Vízpart mellett

 

Így lehet egy lagzi igazán családias, keress egy kis parkrészt, ahol az éjszakai mulatozás senkit sem fog zavarni. Lehet akár a hátsó kert is. Ha a szomszédok is hivatalosak az eseményre, nem is kell majd messzire menniük, és egészen biztosan könnyen hazatalálnak majd.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Családias légkör

 

Ilyen helyet könnyű varázslatossá varázsolni, ha már díszek nélkül is mesébe illően néz ki. Itt szerintem mindenki boldogan mondaná ki az igent.

Erdei színhely kis kastéllyal

Erdei színhely kis kastéllyal

 

Egy ilyen nagy ágas-bogas lombos fa tövében mindenkinek elegendő árnyék fog jutni. Sok boldog együtt eltöltött éveket az újdönsült házaspárnak, legalább annyit, mint ahány éves ez az öreg fa!

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Öreg fa árnyékában

 

És ide tényleg nem kell semmi féle díszlet, ha felettünk már eleve rózsaszín virágok tömkelege biztosítja az idilli hangulatot. Akár csak egy rózsaszín felhő az ifjú pár felett. De maguk az ágak is egy misztikus helyszínné varázsolhatják a színhelyet.

Virágfelhő és varázslatos alagút

Virágfelhő és varázslatos alagút

 

Színkavalkád

A színek kiválasztásánál a menyasszony a domináns fél, hiszen a koszorúslányok ruháinak, a dekorációknak, a virágoknak mind harmonizálni kell egymással, amihez a női érzék elengedhetetlen. A kijelölt színek tükrözik az ara ízlésvilágát, amik általában a kedvenc színei a menyasszonynak. Fontos, hogy jól válasszuk ki a kombinációt, amit végül a férjjelölttel leegyeztetünk.

Nyári esküvők nagy favoritja a korall és az aqua színek kombinálása, azokon belül is a pasztelebb kiadás. Szépen harmonizálnak egymással, és előny még, hogy a fehér színnel kimondottan illenek egymáshoz. Ifjú pároknak jó választás, hiszen ilyen színekkel üde, friss és fiatalos légkört teremthetünk.

A korall és a víz szín találkozása

A korall és a víz szín találkozása

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Szürkével variálva

 

És ha már tengerpart, akkor ne ragadjunk le csak a vízszínnél, a rendkívül finom homokszín árnyalataival is ízléses esküvőt varázsolhatunk, pláne ha még a hercegnős púder rózsaszínnel is megfűszerezzük azt.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Natúr mix

 

De ha te azt szeretnéd, hogy kicsit élénkebb színek domináljanak a nagy napodon, mert nem szeretsz a színekkel visszafogott lenni, akkor ez az összeállítás kedvedre való lehet. A harsányabb türkiz, narancs, sárga és fukszia mesteri kompozíció.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Élénkebb változat

 

Dekoráció

A menyasszony és a vőlegényen kívül a dekorációk azok, amiknek el kell kápráztatnia a népes rokonságot. Na de sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen a tökéletes dekoráció? Elsősorban függ az esküvő helyszínétől, hogy szabadtéri vagy beltéri, a hely stílusától, egy bájos kis kastélykert, vagy éppen egy napsütötte part melletti kis elszigetelt rész? Lehet bárhol, de a díszekre mindig nagy hangsúlyt kell fektetni, mert azok adják meg azt a pluszt, amitől a vendégek majd egy mesebeli esküvőn képzelhetik magukat.

Elsőkörben, ha már kiválasztottuk a megfelelő színeket és hozzá a virágokat, akkor el kell gondolkodnunk a dekorációkon, amiknek legelemibb része a virág. Legfőképp az asztalon díszelegve fültanúi a jókedvű csevegéseknek, de feltűzve vagy éppen leszórva ezen kívül még sok helyet szebbé tehetnek. Mint például az oltárhoz vezető utat, gyönyörű mintázattal, vagy éppen a széksorok végén helyet foglalva.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Csak nehogy az legyen, hogy ezt a remekművet kár lenne elrontani!

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

A befőttes üveg még mindig divat

Napraforgó a nyár nagy slágere

Napraforgó a nyár nagy slágere

 

Az ülésrend mindig nagy feladat elé állítja a házasság előtt álló párt, mivel figyelembe kell venni ki kivel van jóban, nehogy például a Juli néni és Kati néni ne tudjanak együtt pletykálni. Kik a legközelebb álló vendégek, akik a pár közvetlen körében foglalhatnak majd helyet, és valahogy úgy megoldani, hogy még véletlen se legyen sértődés. Ezért ezt már komoly tervezés előzi meg, majd ha elkészült az ültetés térkép, nincs más hátra, csak kitenni a névtáblákat mindenkinek. A boldog párnak viszont készíthetünk jól kitűnő, egyedi háttámla táblákat, de nem mintha amúgy senki nem venné észre őket.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Helykiosztás átláthatóan

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Ékes székdíszek

Szép lassan mindenki megtalálja majd, hogy kivel evezik egy csónakban

Szép lassan mindenki megtalálja majd, hogy kivel evezik egy csónakban

 

Egy-egy kisebb helyszínt szépen feldobhatunk dekoratív kiegészítővel, mint például egy létrával. Lehet akár kicsit ütöttebb-kopottabb, amivel rusztikus hangulatot idézhetünk elő. A lépcsőfokokon helyezz el neked kedves díszítő elemeket, például egy befőttbe zárt virágcsokrot, betűdíszeket.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

“Love is in the (st)air!”

 

Vékony láthatatlan fonalakra felkötött virágok olyan benyomást keltenek, mintha esőcseppként potyognának az égből, és megállt volna az idő. A fellógatott esernyőben pedig elakadtak a virágok, amik így fentről leselkednek ránk. Nem mellesleg ha olyan helyen van, védhet a szemünkbe vakító napfény ellen is. Akár lehet keverni a két ötletet is, ha az esernyőt elhelyezzük az “eső” alá, kapunk egy védett helyett, ahol igazán remek képeket készíthetünk majd így. Kiváló helyszín lehet a pár fotózására, de nem csak nekik, a vendégeknek is, amit majd nem győznek “instagramozni”.

Virágeső

Virágeső

 

Ételpultokat, étkezőasztalokat többféleképpen meséssé varázsolhatjuk, például a következő dekorációkkal. Ha az esküvő a romantikusan elegáns modor körül forog, akkor zárj kalitkába csodás rózsákat, nehogy véletlenül “elrepüljenek”. Terítéshez pedig használj finom virágokkal díszített barokk stílusú kancsókat, és emeletes süteményállványt az ízletes sütemények kínálására. Sokan választják a esküvőjük virágjának a napraforgót, amivel egy letisztult klasszikus helyszínt teremthetünk a sárga-fekete-zöld tökéletes kombinációjával.

Lélegzetelállítóan fényűző asztaldekorációk

Lélegzetelállítóan fényűző asztaldekorációk

 

Te melyik tábort erősíted? A harsányabb színek kedvelője vagy, vagy inkább halvány, finom, pasztelesebb árnyalatok követője? Bárhol is foglalsz álláspontot, mellé lőni nem fogsz, mert mindkettővel álomszép közeget teremthetsz.

Harsány vagy halvány virágokat választanál?

Kontraszt

 

Többnyire minden kiterjedt zöld területen van egy idősebb fa, ami van vagy 50 éves minimum, és a gyerekek kedvenc fáramászós helye kacskaringozós ágai végett. Na az ilyen fa nemcsak fáramászásra termett, hanem díszekkel varázslatossá tehetjük a már eleve monumentális “dekorációs elemet”. Például felkötött eltérő nagyságú gömbökkel, lazán az ágakra helyezett földön tovább burjánzó hosszú anyaggal, vagy éppen a tövében elterülő színárnyalatos virágszirmokkal.

Öreg fa díszekbe burkolásával látványos helyszínek

Öreg fa díszekbe burkolásával látványos helyszínek

 

Menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor megválasztása épp ugyanolyan nehéz, mint megtalálni a tökéletes ruhát. Harmonizálnia kell mind a dekorációkkal és a választott helyszínnel is. Mondhatni, hogy a csokor a menyasszony éke, aminek a fehér ruha kiváló alapot biztosít. Éppen ezért a virágkötészeknek nincs is olyan könnyű feladatuk, megtalálni az egymással tökéletesen harmonizáló virágszálakat és színeket, és azt egy csinos kompozícióba rendezni.

Fehér vagy rózsaszín orchideák színátmenetes liliomokkal való párosításával egzozikus menyasszonyi csepp alakú csokrod lehet. Remekül passzol egy vízparti esküvőhöz. Nem a hagyományos, kerek formát követi. Ha még a szellő meg is lengeti, olyan, mintha hullámozva “kifolyna” az ara kezéből. Orhcidea nagy előnye, hogy tartós virág, és káprázatos színekben pompázik, liliommal vigyázni kell, hogy nehogy nyomot hagyjon a fehér ruhán, mert porzik.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Káprázatos vízesés virágokból

 

A népszerű korall színhez remekül megy a kövi rózsa kopottas türkiz színe. És nem utolsó sorban a csodás színkompozícióhoz mesés illatfelhő is társul, akár csak egy finom nőies parfüm.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Sárga rózsa, fehér rózsa, hopsz egy kövi rózsa!

 

Úgy sugárzik az ifjú párból a boldogság, mint ezekből a csokrokból a vidámság. Margaréta és a napraforgó párosításával bohókásat alkothatunk, ami remkül illik például egy falusi esküvőhöz is.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Napraforgók egy kis maréknyi fehérrel és csipetnyi kékkel megbolondítva

 

A rózsa a nyári esküvői szezon nagy slágere, és most különösképp nagyon divatos, ha csak ő van főszerepben, egy nagy “rózsalabda” formájában. De persze más virágokkal is kivitelezhető ez a fajta gömbcsokor. Letisztultságával biztosan elnyeri majd a közönség tetszését.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Kisgömböc a főszerepben

 

Ismét a vidám margaréták, csak most rózsákkal egy csokorba fűzve. Egyszerűek, de mégis naygszerűek.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Jókedvű társaság

 

Ha tanyasi esküvő, akkor egyértelműen ilyen búzakalász bokrétákat választanék. A búza az újjászülető élet jelképe, a gazdagság szimbóluma. Mezei virágokkal, vagy csak egymagában, a választás ízléseden áll.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Ilyen egy igazán eco-barát menyasszonyi csokor

 

Esküvői torta

Az ifjú pár után az est második fénypontja az esküvői torta. Nem véletlenül, hiszen a mai “tortatudomány” már olyan fejlett, hogy a kacsalábon forgó tortacsodákat is megvalósítják Neked a tortaművészek, amit még álmodban is félve képzeltél el. Egész “ipar” épült köré, jobbnál jobb tortaszalonokkal, akik kíváncsian várják a klasszikus vagy épp az új kihívásokat nyújtó tortakéréseket.

Vigyázz! A következő képektől erős késztetést érzel majd betérni egy hívogató hűvös cukrászdába, nemcsak ebben a nagy melegben.

Nyáron és tavasszal mi nem, ha a virágokkal díszített tortacsodák nem lennének a legnépszerűbbek? A variácók tárháza szerencsére kimeríthetetlen. A kézzel precízen készített virágok élethűen való lemodellezése ma már nem elképzelhetetlen, még akár igazibbnak is tűnhet, mint az élő társaik. Ma már ugyan elterjedtek az ehető virágok is. Egy szomorú hír van csak, hogy nem gyönyörködhetünk benne örökké valóságig.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Virágokkal körbeölelve

 

A rusztikus stílus is nagyon kedvelt manapság, megjelenik mind az építészetben, lakberendezésben. Miért ne lehetne akkor egy esküvői is olyan? A szó jelentése a durván megmunkált felület, ahogy azt ezek a torták is jól példázzák. Eper, áfonya gyümölcs kavalkád, fedetlen piskótalap felületekkel, vagy éppen fadeszkákkal körülölelt, pasztell színű rózsákkal megtűzdelve? Mindegyik a stílus jellegzetessége, én már csak egyedül a csipkét hiányolom.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Rusztikus hangulatban

 

És itt az előző kategória egy kicsit letisztultabb kiadásai, romantikával és ombréval vegyítve. A máz felülete még véletlenül se legyen sima. A hatást növelhetjük, ha az állványnak egy érdes öreg fatörzsöt használunk.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Rózsával meghintett és átmenetes romantika

 

Az ombre is ott van mindenhol, mondom mindenhol. Személy szerint én sose tudnám megunni, kiegészítőkön, ruhákon, dekorációkon, és most tortákon is. A pasztel színek eleve a gyengéim, és ha azt még ombréval is párosítjuk, az eredmény csak jó lehet. Itt díszítő elemnek nem is kell több egy szép nagyobb fejű virágnál, mert itt maga a finom átmenet az, ami felöltözteti a süteményt. Türkiz, rózsaszín, krémszín vagy éppen a kakukktojás szürke? Nehéz kérdés!

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Ombre torták csíkozva, fodrozva

 

És ha már olyan sokat emlegettük a napraforgókat, akkor itt se menjünk el mellettük. A nagy élénk sárga szirmokkal körbevett mélybarna fej komoly vagy éppen vidámabb stílus képviselője is lehet, ez csak a torta többi részétől függ. Például egy étcsokival bevont, és egy fehér színű kék csíkos tortán mind más benyomást ad. Hozzád melyik áll közelebb?

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Napraforgós tortaművészet

 

Mélykék és a hamvas kék hófehérrel való kombinálása az elegáns tortaművek kimaxolása. A csaknem feketében pompázó szeder, vagy a halvány lilás levendula szálak remekül beleillenek a hideg színű dekorációk közé. Aki egy rendkívül ízléses esküvőt szeretne, annak ez jó választás lehet.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Csak két szín

 

Most rugaszkodjuk el kicsit a komoly stílustól, és evezzünk el a vidám, fiatalos tengerparti esküvőkhöz. Ezek a torták nem csak tengerimádó vagy vitorlázó pároknak való. Ismét a korall színé a főszerep. Hozd fel a mélyről a tenger “gyümölcseit”, amik remekül mutatnak majd az esküvői tortádon, vagy csak horgonyozz le, ahogy a párod mellett is tetted!

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Meseszép torta zátonyok

 

Asztalok és székek elrendezése

Az ülésrend mellett az is fontos, hogy hogy vannak elrendezve az asztalok. Ez nagyban függ a helyszín adottságaitól, azaz, hogy mekkora terület áll a rendelkezésünkre, milyen alakzatú az a terület. Például egy kis tisztás vagy egy erdei rész itt-ott fákkal elvétve?

Ha a választott hely egy elnyújtott keskenyebb rész, azt is nagyon jól ki lehet használni például egy hosszú “végtelenségig” kígyózó asztalsorral. Amellett, hogy praktikus, mivel a pincéreknek nem kell cikázni az asztal hadak között, emellett még jól is néz ki.

Kígyózó étkező vendégsereg

Kígyózó étkező vendégsereg

 

A következő ötlet nem a precíz renden alapul, hanem épp ellenkezőleg, az összevisszaságon. Esetleg még a székek, azstalok se egyformák, de azért stílusban mind passzolnak egymáshoz, ezzel rendkívül családias, barátias légkört teremtve.

Keszekuszaság kedvelőinek

Keszekuszaság kedvelőinek

 

Biztos sokan panaszkodnak magukban azok a vendégek a ceremónia alatt, akik kicsit távolabb helyezkednek el a középső ösvénytől, hogy alig látják az igenekhez vezető úton haladó örömtől sugárzó szépséges menyasszonyt, akit így nem tudnak megcsodálni. Na ezzel a csigás elrendezéssel ilyen nem fordulhat elő, mindenki előtt elhalad az ara. (Viszont ha meggondolná magát, nehezebb lesz elfutni.)

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Csiga minta ülésrend

 

Hűsítő falatok

És hogy a gondosan kigondolt menü mellett milyen kis csemegékkel kényeztesd a népséget? Például gondosan kiporciózott gyümölcs batyukkal, fagylalként feltűzött dinnye háromszögekkel, vagy nyársra szúrt szivárvány színű termés mix-szel.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Mentőcsomagok a kánikulában

 

Férfiak kedvenc folyadéka a meleg nyári napokon a jól behűtött sör, ami egy szabadtéri buli elengedhetetlen nedüje. Az üres palackok gyorsan termelődnek, ezért rendesen be kell raktározni belőle. Erre kiválóan alkalmas egy nagy ladik. Töltsük fel jéggel, amit majd olyan gyakran kell pótolni, mint a benne hűsülő söröket. Emellett még mutatós dekorációs elemként is szolgál. De ne csak a felnőttekre gondoljunk, hanem a kisgyerekekre is, akik egy-egy korty alkohol megízlelésétől leszámítva még messze állnak a szeszes italok fogyasztásától, így készítsünk nekik kiadós befőttes üveges limonádét.

Megérkezett a szállítmány!

Megérkezett a szállítmány!

További ötleteket, hogy mit is tegyél a pultra, itt találhatsz még egy régebbi bejegyzésben.

 

Esküvői fénykép ötletek

Egy esküvőn nem meglepő, ha több ezernyi fénykép készül, hiszen mindenki igyekszik a rendezvény legapróbb kis mozzanatát is megörökíteni. És nem utolsó sorban a kiváló képek melegágya is, mivel mindenki igyekszik a maximumot kihozni magából, talán épp most jöttél a fodrászszalonból, és az új ruhádban olyan magabiztosan érzed magad, mint még soha.

Remek fotós helyszín lehet egy vagy több fellógatott képkeretek, amiket különböző mértekben és eltérő magasságokban köthetsz fel például egy hosszabb egyenes faágra vagy egy gerendára, hogy az alacsonyabbakra is gondoljunk. Így kapunk majd “fénykép a fényképben” képet.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Mosolyalbum

 

Ilyen egy igazán ötletes felallás csoportképhez, amit majd képeslapként később el lehet küldeni a vendégeknek. Csak a létszámtól függ, hogy mekkora szív telik ki. A közepébe vagy a szív csücskébe pedig álljon be az újdonsült házaspár, és mondja mindenki, hogy csííz!

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

 

Így is kifejezheted köszönetedet az esküvődön megjelent vendégeidnek, akik azon kívül hogy jelentősen hozzájárultak a jó hangulathoz, a sok csodálat mellett figyelmes nászajándékokat is kaptál. Ha vízparti esküvő volt, akkor a homokba bevésve, vagy egy “köszönjük mindenkinek” felirattal fejezzük ki hálánkat. Sokkal eredetibb, mint utána photoshopban a szöveget beilleszteni.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Köszönőlevél

 

A házasságkötés egyik “alapkellékei” a jegygyűrűk, amik életünk végéig hozzánőnek majd a jobb gyűrűs ujjunkhoz. Miért ne lehetnének ők is középpontban, ha már olyan sok időt eltöltöttünk a tökéletes kibogarászásával, hiszen messziről senki se látja őket. Ezért, például szolgálhat képkeretként is, vagy csak a házaspár homokban megörökített kézlenyomatán is csücsülhet.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Főszerep a karikagyűrűé

 

Humorosra is vehetitek a figurát, mint ahogyan a következő képeken szereplő párok is. Egy utolsó “segélykérés” a vőlegény részéről, persze csak a fénykép kedvéért, de mind hiába, a menyasszony boldogan rántja magával élete végéig. Vagy készíts egy közös képet a koszorúslányokkal, ahogy egy képkeretben tartanak titeket.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Esküvői fotózás viccesen

 

Jópofa és praktikus ideák

A lányok nagyon jól tudják, milyen nehéz tűsarkúban sétálni egyenetlen talajon, mint például egy kavicsos vagy füves részen. Csak óvatosan, a lábujjakra helyezett testsúllyal komótosan tipegve kivitelezhető, különben a talaj akár a fél sarkadat is szépen elnyelheti. Na meg ha olyan puha a föld, hosszabb ácsorgás után egyszer csak megindulhatunk hátrafele. Éppen ezért kimondottan praktikus kőtáblákat elhelyezni a földön, amik jelentősen megkönnyíthetik a koszorúslányok egyensúlyozását a szertartás alatt, és emellett mindenki könnyen megtalálja majd a helyét is. De ha nincs lehetőség betontáblák letételéhez, akkor ez a sarok süppedésgátló is megteszi.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Süllyedésgátló megoldások

 

A hosszú ácsorgás és jövés-menés után bizony egyszer eljön az a pont, hogy milyen jó lenne megválni az elején még kényelmesnek hitt magassargú cippellőnktől, pláne egy tikkasztó hőségben, amikor legszívesebben a bőrünk csak egy fürdőruha érintését viselné el. Éppen ezért sok nő mentsvára lehet a következő ötlet, flip-flopok kihelyezése. Kombinálhatjuk egy másik ideával is, az egyik talpra belenyomathatjuk a pár neveit, a másikra pedig a dátumot, így a parton sétálva, ha csak egy kis ideig is, de nyomot hagyhatunk velük.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Rúgd le a magassarkúidat!

 

A nyári esküvők velejárója a vakító napsütés is, amiról van, hogy páran megfeledkeznek. Kellemetlen lehet a szertartást hunyorogva végignézni, illetve csak lesni összehúzott szemekkel. Hogy ezt kivédjük, kedveskedhetünk a vendégeknek egy egyenszemüveggel, amit vagy egyesével a székekre, vagy egy pulton kihelyezve kínálhatjuk fel. Emléknek is jó ötlet, ha ráiratjuk a pár nevét itt is.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Nehogy elvakítson a szerelmünk!

 

Védjük ki az időjárás kellemetlen velejáróit kirakott legyezőkkel, napernyőkkel, szalmakalapokkal, szúnyogriasztókkal, egy hűvösebb este esetén pedig vékony takarókkal. Ilyen egy mindenre felkészült újdonsült házaspár!

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Segíts magadon!

 

Gondoljunk a gyerekekre is ezekkel a kedves kis játékokkal. Gyakran a felnőttek unalmas csevegéséből menekülve bizony csínyeken törhetik a fejüket, feldobva azzal a nekik lapos hangulatot. Hát kösd le a figyelmüket színezős rajzokkal, vagy a sötétben világító fényrudakkal, ami biztos nagy kedvenc lesz az összes kis apróságnak, de még a nagyobbaknak is! További játékötleteket még egy korábbi cikkben, itt találhatsz.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Unaloműző játékok

 

Ezeken az alternatív vendégkönyveken mindenki ott akarja majd hagyni a lenyomatát. Egy előre kiszámolt fa puzzle darabkákra az összes vendég ráírhatja szignóját, amiket majd a házaspár a későbbiekben összerakhat. Az elkészített kirakós faliképként kihelyezve emléknek is szolgálhat. Egy viszonylag egyszerűbb ötlet, színes ujjlenyomatokból álló lombkorona, mint akár csak egy nagy családfa.

Nyári Esküvői Ötletek - Inspirációk a Nagy Napra

Nem megszokott vendégkönyvek

 

Remélem sok jó ötletet találtál, amik elnyerték tetszéseidet! További jó készülődést a Nagy Napodra és sok boldogságot az ifjú párnak!:)