Legjobb Bringás Kiegészítők

Napjainkban, a jó idő beköszöntének is köszönhetően, egyre többen választják közlekedési alternatívaként a környezetkímélő kerékpározást a zsúfolt városi lestrapált tömegközlekedés vagy a pöfögő autóval dugóban ácsorgás helyett. Ami valljuk be érthető, mivel mérföldekkel jobb hajunkat lobogtatva, a reggeli kellemesen cirógató napsütésben két keréken szelni az utakat a szabadban, a lépésekben kígyózó autók és a zsúfolásig megtelt buszok mellett. Miközben páran a kávés poharukba kapaszkodva próbálnak ébren maradni két ásítás között, mi már élénken, a friss levegőn végzett reggeli tornától felébredve, vidáman kerekezve indítjuk a napot.

Bringázni jó, bringázni élvezet, és bringázni menő dolog. A kerékpározás egy életmód, a kerékpár egy önkifejezési eszköz. Trendek, divatirányzatok, szubkultúrák alakultak köré, amiben a kreativitás ugyanúgy jelen van, sőt sokkal nagyobb szerepet tölt be.

Éppen ezért most összegyűjtöttem szuper, egyedi, dizájnos és egyben ötletes kerékpáros cuccokat, tartozékokat, amik közül sokkal már nem csak az internetes webshopokban lehet találkozni.

 

1. Kerékpártartó

Kezdjük a listát a bringa tárolásával. Jobbik esetben adott egy garázs, pince vagy egy lépcsőház, ahol elegendő hely van, hogy biztonságban letedd pihenni a kilométereket futott paripádat. Ha erre nincs lehetőség akkor marad az erkély, vagy maga a lakás. Erre az opcióra született egy praktikusan dekoratív megoldás: miért ne lehetne maga a kerékpár a lakás dísze, pláne akkor, ha az valami über dizájnos külcsínnel van felruházva? Coolsága mellett helytakarékos, falon maximum csak a póknak keresztezi útját. Biztonságos, mivel felülete a környezetével csak egy pontban érintkezik, ezzel kiküszöbölve azt, hogy össze-vissza karistolódva hánykolódjon. “Környezetkímélő”, nem kell a kitámasztóval szórakozni, vagy csak a falat a kormánnyal összekoptatva leparkoltatni.

Legjobb Bringás Kiegészítők

Váztartó és asztalka 2in1

Legjobb Bringás Kiegészítők

Kocka kiadás

Legjobb Bringás Kiegészítők

Lehajthatós kis asztal

 

2. Bringazár

Míg Svájcban elég csak azt megakadályozni, hogy a bringát ne lehessen eltolni, itt nálunk Magyarországon ellenben nem árt több zárral is lerögzíteni. Sajnos nagyon nem mindegy, hogy mivel, mihez, hogyan és mennyi időre hagyjuk magára kicsikénket. Egy utcán lezárt fullosabb kerékpárt hamar kipécéznek maguknak a tolvajok, ezért zárra nem érdemes sajnálni a pénzt, inkább vegyél egyszer egy drágább, minőségibb zárat, mint kétszer biciklit. A kerékpárzár minőségének arányban kell lennie a bringa árával.

A napokban került nyilvánosságra egy új “okoslakat” tervezete, a SKYLOCK, amit 2015 elején szeretnének a piacra dobni. Különlegessége, hogy nem kell hozzá kulcs, csak az okostelefonod és egy applikáció, ami bluetooth kapcsolattal nyitja, zárja a csodalakatodat. Igen, ez még annyira tényleg nem lenne nagy durranás, de pár plusz funkció azzá teszi, mégpedig, ha zárt állapotban a lakatba beépített gyorsulásmérő mozgást érzékel, akkor a mobilod elkezd téged telefonon keresztül veszettül riasztani. És a csúcs, hogy napelemmel működik. Szuper, ugye? Bővebb infókat itt találsz.

Legjobb Bringás Kiegészítők

Hiperszuper SKYLOCK

A zárak színskálája nem mozog valami nagy intervallumon, többségük unalmasan egyforma. Igaz, nem dekorációnak lettek teremtve, de miért ne lehetne a bringád nyaklánca? Plusz, egy ilyen szép zárat melyik szívtelen ember tenne tönkre?:( (Oké, hülye kérdés…) De mondjuk egy plusz funkcióval meg lehetne toldani, ha elvágják, akkor beriaszthatna, mint egy csicsergő madár.

Legjobb Bringás Kiegészítők

Madaras zár

 

3. Italtartó

Ez az ötlet azon koffein függőknek lett kitalálva, akik nem tudnak megválni hőn szeretett kávés poharuktól, aminek a szállítása ugyan séta közben nem okoz különösebb gondot, de két keréken már ez kevésbé kivitelezhető. Ha nincs időd neked se reggelente beülni egy skinny latte macchiato-ra a Starbucksba, akkor kortyolgasd el pár piros lámpa alatt, miután a menetszél ideális hőmérsékletűre hűtötte.

Legjobb Bringás Kiegészítők

Két keréken is kéznél lesz

Legjobb Bringás Kiegészítők

Kávémániásoknak

Hogy a fiúkat se felejtsük ki, itt van az ő verziójuk is. Csak kicsit rizikós, vigyázz vele, rendőr meg ne lássa!

Legjobb Bringás Kiegészítők

Sörtartó kerékpáron

De akik telhetetlenebbek, azoknak itt van nagyobb pakkos kiszerelésben. Vidd így az otthon előre behűtött söröket haverjaidnak a Deákra!

Legjobb Bringás Kiegészítők

Kartonos kiadás

Akinek nincsen kulacstartója, ne is keresgéljen, mert ilyen egyszerű módon szállíthatod nélküle a vázadon. Persze csak férfi vázas bringán működik, de a második, madaras kupakos ötletet bárhova felbiggyesztheted, és ha az előző zárral párosítod csinos kis szetted lehet. Előnye, hogy bármekkora üveg belecsavarható, mivel a kupak szabványos.

Legjobb Bringás Kiegészítők

Könnyen lecsavarható

Legjobb Bringás Kiegészítők

Madaras üvegtartó

 

4. Szállítás

Biztos sokan ismerik azt az érzést, akik rendszeresen kerékpároznak, hogy nap végén hazafelé tekerve a sarki bolt mellett elhaladva bevillan hirtelen egy kép, hogy reggel már csak egy szelet kenyered volt. Mivel nincs sok kedved megállni, mert táskád tele, csomagtartód nincs, a kézben cipelős alternatívát meg most inkább kihagynád, inkább koplalsz. De képzeld, az emberi kreativitás határtalan, ilyen esetekre is születtek már megoldások:

Bécsben például kérhetsz “bringaszatyrot”, ami egy csomagtartóra rárakható, viasszal bevont kartontáska! Kár, hogy mi még nem élhetünk ezzel, de ha érzel magadban egy kis késztetést, egy nagy kartonlepedőből kis szerkesztéssel megkreálhatod.

Legjobb Bringás Kiegészítők

Bringaszatyor kartonból

De ha nincs kedved kartonból fabrikálni, szövögesd meg pókmódjára a saját bringahálódat, amibe kedvedre dugdoshatod majd elemózsiádat. Nincs másra szükséged, csak egy hosszú szövetes tekercsre, és ütközés tompító kis pöcköcskékre.

Legjobb Bringás Kiegészítők

Bevásárló háló

Ha az előző kettő nem nyerte volna el a tetszésed, mert te inkább a zacskós megoldás híve vagy, akkor jó hírekkel szolgálhatok, mert Rád is gondolt már valaki:

Zacskótartó a kormányon

Zacskótartó a kormányon

Piknikre vigyél egy ilyen asztalként is funkcionáló beépített “kerékpárbőröndöt”:

Legjobb Bringás Kiegészítők

Piknikpakk kétkeréken

 

5. Váza

Hogy eddig ez az ötlet korábban miért nem jutott eszébe valakinek? Egy helyes virágtartó a bringádon, amiből kerekezés közben egy fain kis margaréta mosolyog rád, vagy ha csak a kedvenc növényedet nem szeretnéd otthon hagyni magányosan fotoszintetizálni, akkor erősítsd rá a vasadra és vidd el városnézésre!  KELL!

Legjobb Bringás Kiegészítők

Kormányon csücsülő margaréta

Legjobb Bringás Kiegészítők

Vázra helyezett verzió

 

6. Bringa cipelő fogantyú

Mindazoknak, akiknek útját sok aluljáró, felüljáró, lépcsőhegyek keresztezik, azoknak erősen ajánlott ez a kerékpáros kiegészítő. Csak vedd a hónod alá!

Legjobb Bringás Kiegészítők

Cipelés könnyedén

Legjobb Bringás Kiegészítők

Bőr fogantyú