Csináld Magad Short #2 Csipke

Csináld Magad Short sorozat első részében textilfestékes megoldásokat mutattam meg, azt itt olvashatod el, most a második részben csipkével felturbózott kis gatyákra találhatsz tuti ötleteket.

Először is röviden a csipkéről: egy apró mintás textília, maga a mintázat is a textil készítése közben jön létre. Ezek a díszítő elemek lehetnek egyszerűbbek, geometrikusak, leveles vagy virágos motívumos. Alapvetően két fajtája van, a varrott és a vert csipke, aminek közvetlen elődje a rojt. Régebben nemcsak díszítő elemként szolgált, hanem a viselőjének társadalmi rangját, hova tartozását is jelezte.

Annak ellenére, hogy a csipke már tavaly is rendesen terítéken volt, most idén még nagyobb szerepet kap a divatban. Ez nem különösebben meglepő, hisz egy csipkés anyaggal rendkívül nőiessé teheted megjelenésed. Az áttetsző textil titokzatosan csábít, csalogatja a tekinteteket, és romantikus, légiesen könnyed hangulattal leng körbe. Nemcsak alkalmakra való, a hétköznapi viseletedbe is belecsempészheted, úgy, mint például a short nadrágodba.

Farmer-, vászon-, pamutnadrághoz anyagtól függetlenül mindegyikhez passzol. Legelterjedtebb, és talán a legszebb, a fehér színű csipke, de ma már egy anyagos boltba betévedve széles színpaletta tárul eléd. Ha pasztell színt választasz, biztosan nem lősz mellé, például egy halvány, most nagyon divatos barack színű csipkével rendkívül nőies megjelenést eredményezhetsz. De ha éppenséggel egy kis bohóságra vágysz inkább, akkor válaszd a szintén trendi lágy mentát. Egy napsütötte bőrszínnel párosítva ezek a halvány színek nagyon jól mutatnak, kiemelik barnaságodat, a világosabb anyagtól bőröd sötétebbnek látszik. Fehér bőrűeknek az erősebb színek javasoltak, mint például a smaragdzöld, fukszia vagy a királykék.

 

Ha túl snassznak tartasz például egy farmer mini nadrágot, akkor dobd fel ezekkel a kreatív ötletekkel unalmasnak titulált forró nacidat. Erre többféle mód áll rendelkezésedre. Itt a teendőt csak annyi, hogy vágj le a gatya mindkét sarkából egyformán egy háromszög alakú darabot, amire későbbieknek nem lesz már szükséged. A levágott végeknél húzogasd ki a szálakat, amíg elegendően nagyságú rojtot nem kapsz. Illeszd alá a csipkét úgy, hogy az mindkét oldalon ugyanúgy nézzen ki, majd ha tudsz, akkor géppel, vagy ha nem, akkor kézzel varrva menj végig rajta. Ezt az ötletet kiválóan tudod alkalmazni akkor is, ha például a farmer shortod a jó idő beköszöntével, nyár előtt felpróbálva, pánikolva combban ne adj Isten kicsit szűkösebb lett.

Csináld Magad Short #2 Csipke

Csipkés sarkak

De a rojtozást akár ki is hagyhatod, és a csipkét nem csak alá, hanem felé is felszegheted, amit érdemes gombostűkkel rögzíteni a könnyed varrás végett.

Csináld Magad Short #2 Csipke

Már egy kicsi darabka is elég

Ha inkább felfelé, és nem széltiben szeretnéd, hogy terjeszkedjen az a csipke, akkor próbáld ki ezt. Kicsit nyújtani is fogod ezzel a farmeres ötlettel a lábadat.

Hosszanti

Hosszanti

 

Ha nem akarod a gatyádat szétcafatolni, de egy csipkékkel díszített shorttal mindenképpen szeretnéd frissíteni nyári ruhatárad, akkor számos tippek állnak még rendelkezésedre, amikkel egyedien nőiessé varázsolhatod régi unalmas nadrágodat.

Csak egy csipkecsík kell hozzá, amit az aljához körbe hozzávarrsz:

Csináld Magad Short #2 Csipke

Csipkékkel körbefonva

…vagy nem varrsz, hanem patenttal rögzítve bármikor variálhatod, akár a különböző színű csipkékkel cserélhetve:

Csináld Magad Short #2 Csipke

Patent!

De ezt az ötletet variálhatod a háromszöges levágóssal, amivel optikailag megnyújtod lábaidat:

Csináld Magad Short #2 Csipke

Hosszú lábak titka

És hogy egy kicsit megtörjük a kék farmeres sorozatot, jöjjön egy kicsit színesebb ötlet. Itt nem kell levágnod semmit, a feladatod csak a csipkét hozzávarrni. Ha találsz, akkor olyan színű legyen, mint a nadrágod, így egybeolvad a két anyag.

Csináld Magad Short #2 Csipke

Hamvas barack

Ha mindig is habos-babos kis nadrágról ábrándoztál, akkor valósítsd meg álmaidat! Fentről lefelé haladva varrd fel a csipkecsíkokat, az aljánál az utolsó érjen túl a gatya végénél!

Csináld Magad Short #2 Csipke

Csipkerózsika új nadrágja

 

A sorozat többi tagja:

Csináld Magad Short #1 Textilfesték