Tedd Egyedivé Cipőidet!

Itt a tavasz, ami személy szerint nekem az egyik kedvenc évszakom. A fák zöldellnek, a parkokban tulipánok mosolyognak és madarak csicseregnek. De ami a legjobb, hogy nincs se túl meleg, se túl hideg. Ez azt jelenti, hogy a téli nagykabátokat és a meleg csizmákat a szekrény mélyére tehetjük, és helyette végre előszedhetjük kedvenc balerinacipőinket, szellős szandáljainkat, csinos magassarkúinkat, vagy csak a sportos, rohangálós, belebújós cipőinket, a boltok új kínálatát pedig izgatottan pásztázzuk, hogy mi lesz idén a módi.

Ebben a posztomban most ötleteket szeretnék adni ahhoz, hogy hogyan tudod feltuningolni egyszerűen a tavalyi szezonból megmaradt kedvenc lábbelieidet, vagy hogy teheted egyedivé, vagy még egyedibbé újonnan vásárolt cipőidet.

 

Először a szezon slágerével, a mindenki által oly kedvelt kényelmes balerinákkal kezdem. Ez az a lábbeli, amiből minden bolt elég nagy repertoárral rendelkezik: egyszínű, párducmintás, szegecses, strasszos, flitteres…stb. Viszont azért néha zavaró tud lenni, amikor az utcán a veled szemben jövő lányon a cipőd ikertestvére köszön vissza rád.

1. Pöttyös Panni

Talán kivitelezésben a legegyszerűbb cipőtuningoló ötlet. Fogsz egy egyszínű cipellőt és egy alkoholos vagy textilfestő filcet, amivel pár pöttyöt feldobsz rá, és így Te leszel az új Pöttyös Panni. Ennyi. De vigyázat! Könnyűnek tűnik, de azért a pontokat egy bizonyos rendszer szerint illik felhelyezni, nem csak úgy találomra össze-vissza. Ha nem rendelkezel egy kis szemmértékkel, akkor használhatsz vonalzót a precízebb pöttyözéshez. Világos topánkához használj sötétebb filcet, és értelemszerűen sötéthez pedig világosat. De igazából a te fantáziádra van bízva, több színűek is lehetnek azok a pöttyök.

Tedd Egyedivé Cipőidet!

Pöttyözz!

Amire szükséged lesz:

 • egyszínű balerinacipő
 • alkoholos/textilfilc
 • vonalzó

2. Csipkerózsika

A csipke örök divat, sose lehet megunni. A nőiesség látványos kifejező eszköze, megjelenésedet elegánssá teszi. De ki mondta, hogy csak a ruhán lehet? Csipkézd ki vele lábbelidet! Bármelyik anyagos boltban kedvedre válogathatsz különböző mintájúból és színűből egyaránt. Ha csipkét viselsz, mást ne vigyél nagyon túlzásba, így jobban középpontba helyezheted.

Menete:

 1. Vágdosd megfelelő nagyságúakra a csipkét mielőtt még ragasztanál.
 2. Vidd fel a textilragasztót vékony rétegben.
 3. Helyezd rá a csipkedarabokat, és nyomkodd össze egy kicsit a két felületet.
 4. Hagyd megszáradni.
 5. Óvatosan vágd le a túllógó részeket.
 6. Fújd be jól lakkal, hogy a csipke tartása jobban megmaradjon, víznek, környezetének jobban ellenálljon.
Tedd Egyedivé Cipőidet!

Csipkézz!

Amire szükséged lesz:

 • egyszínű cipő
 • csipke
 • olló
 • ragasztó textilre (vagy amilyen anyagú a cipő)
 • lakk

3. Téglaminta

Ismét csak egy egyszerű ötlet arra, hogyan teheted különlegessé cipődet, amiből megint csak egy egyszínűre lesz szükséged. Neon színűvel kimondottan jól fog kinézni, és az is biztos, hogy ilyen lábbeli nem fog veled szembejönni.

Menete:

 1. Vágj ki öntapadós papírból kis cetliket, ha akarod kicsit szabálytalanabbul, vagy szabályosan, ahogy neked jobban tetszik.
 2. Helyezd el ezeket úgy a cipődön, mint egy téglafal.
 3. Rakj bele egy zacskót a cipőbe, hogy a festék csak oda menjen, ahova kell.
 4. Fújd le textilspray-vel, majd várd meg amíg megszárad.
 5. Száradás után óvatosan szedd le a papírdarabkákat.
Tedd Egyedivé Cipőidet!

Csíkozz!

Tedd Egyedivé Cipőidet!

Voilá!

Amire szükséged lesz:

 • egyszínű cipő
 • öntapadós fólia
 • spray textilre
 • újság/nejlon zacskó

 

Most evezzünk kicsit más vizekre, jöjjenek az egekbe emelően dögös magassarkúk. Ez az a lábbeli, ami minden nőnek előnyös, mivel megemeli a lábat, csinos vádlit és lábfejet formál, a combokat megnyújtja, és mindezek mellett a járást is kecsesebbé teszi. Ad egyfajta magabiztosságot, persze azért nem árt tudni is járni benne, növeli önbizalmunkat, de hogyan fokozhatjuk még mindezeket? Ha olyan topánka van rajtunk, amit mindenki irigykedve néz! Ehhez ismét összegyűjtöttem pár inspirációt, amik egész biztosan elnyerik tetszésedet. De ne csak bogarászd, valósítsd is meg!:)

4. Ombre, ombre, ombre…

Tavaly berobbant ombre korszak még most is dübörög, nekem még nem sikerült megunni. Nemcsak frizurában divat a finom átmenet, a fokozatosság a ruhákon is ugyanúgy visszaköszön. Bár érdekes módon a cipőknél még annyira nem sikerült elterjednie. Erre itt egy remek ötlet, hogyan készíthetsz saját magad “ombrecipőt”, szóval ha még te is az ombre mániádban élsz, akkor ne habozz! A változatosság kedvéért megint csak egy egyszínű cipőre lesz szükséged.

Menete:

 1. Tegyél újságokat a cipőbe, és a cipő alá.
 2. Spray-vel fújd le az orrától kezdve felfelé haladva egészen a cipő hosszának a feléig, de ahogy mész felfelé időzz kevesebbet, hogy a fokozatosság jól látható legyen.
 3. Várd meg míg megszárad.
 4. Készülj fel, hogy a következő buliban a wc előtt sorban állva téged fognak a “hol vetted ezt a cipőt?” kérdéssel bombázni a lányok.:)
Tedd Egyedivé Cipőidet!

Fújd le!

Amikre szükséged lesz:

 • egyszínű magassarkú
 • festékszóró spray (cipő felületétől függ milyen: textil/akril..)
 • újság/nejlon zacskó

5. Művészi

Ha kézügyességedet nemcsak papíron szeretnéd kiélni, akkor fogd meg a magassarkúd, és alkoss valami egyedit! Ha semmi ihleted nincsen, akkor böngéssz valami mintát magadnak a világhálón, amivel extrává varázsolhatod az unalmasan egyszínű lábbelidet. Például így:

Tedd Egyedivé Cipőidet!

Művészkedj!

Amire szükséged lesz:

 • filcekre (alkoholos/textil..)
 • egyedi mintára

6. Csillogás

A másik felkapott irányzat a szegecs, illetve a strassz, amiket én annyira azért nem preferálok, de egyszer-egyszer valamelyik kiegészítőn megbújnak. Ha nem vagy elégedett az üzletek kínálataival, vagy csak van egy régebbi magassarkúd, amit már nagyon unsz, és nem tudsz vele mit kezdeni, turbózd fel kicsit strasszokkal vagy szegecsekkel, amelyik stílusodhoz közelebb áll.

Menete:

 1. Mielőtt még neki esnél, érdemes egy filccel a szegecsek/strasszok helyét bepöttyözni.
 2. Az általad elképzelt minta szerint helyezd fel egyesével a díszítő elemeket.
Tedd Egyedivé Cipőidet!

Szegecselj!

Csillogj!

Csillogj!

De ha nincs kedved ragasztgatással szöszmötölni, vegyél egy csomag rajzszöget, és szúrkáld tele egy telitalpú magassarkúdat!

Tedd Egyedivé Cipőidet!

Szögelj!

 

Egy kényelmes cipő a mindennapos menés-jövés alapeleme. Erre találták ki a rohangálós félcipőket, amivel napjainkban a polcok dugig vannak. És azon belül is van az a fajta lábbeli, ami a szivárvány színeiben fellelhető, kiváló nyersanyag egy páratlan topánkához. Összeszedtem pár motivációt Neked, ne habozz megvalósítani!

7. Ombre #2

Tudom, tudom, egy ombrés ötletet már mutattam, de most itt egy másik opció arra, hogyan pompázz trendi átmenetes cipőkben. Csak egy egyszínű belebújósra lesz szükséged, de egy fűzős dorkó is felhasználható.

Menete:

 1. Mártsd bele az általad kiválasztott színű textilfestékbe.
 2. Egy ronggyal vagy szivaccsal maszatold el átmenetszerűen hátrafelé.
 3. Várd meg míg megszárad, még mielőtt izgatottan belebújnál.
Tedd Egyedivé Cipőidet!

Ombrézz!

Amire szükséged lesz:

 • egyszínű cipő
 • textilfesték
 • szivacs/rongy

 8. Cikk-cakk

Menete:

 1. Szerkeszd meg a mintát a cipőre.
 2. Alkoholos filccel/textilfestékkel színezz!
 3. Egy hozzá illő masnival dobd fel még jobban!
Tedd Egyedivé Cipőidet!

Cikk-cakkozz!

Amire szükséged lesz:

 • alkoholos vagy textil filc
 • vonalzó, ceruza a minta felrajzolásához
 • színes szalag a masnihoz

9. Idézet

Ha inkább idézetpárti vagy, miért ne oszthatnád meg egyik kedvencedet mindenkivel?

Menete:

 1. Textilfestékkel alakítsd kedvedre a hátteret. Maszatoláshoz használj nedves szivacsot.
 2. Miután megszáradt, vékony alkoholos filccel írj a cipőd orrára egy idézetet.
Tedd Egyedivé Cipőidet!

Idézzél!