Kedvenc Frizuránk: a Gyors és Sokoldalú Lófarok

A hosszú hajú lányok egyik legjobb barátja a hajgumi, ami megváltás lehet kánikulában, nélkülözhetetlen sport közben. Akiknek ez az egyik kedvenc viseletük, nekik általában ott virít a csuklójukon, vagy minden táska mélyén meglapul egy, hogy ha bármikor szükség lenne rá, mindig kéznél legyen. Persze ha a folyton hajgumit kunyeráló barátnőd “kölcsön” nem kérte, ami jobb esetben egy hét múlva visszakerül hozzád.

A lófarok a népszerűségét az egyszerűségének köszönheti, mivel a leggyorsabban elkészíthető frizura, ami nem mellesleg még nagyon mutatós is tud lenni. Sokak kedvence a hajgumival fejbúbon összefogott copf, amiről nem is gondolnánk, de kis praktikákkal könnyen felturbózhatjuk.

Lesd el a következő gyors és szimpla hajkészítési ötleteket, amiket könnyen beépíthetsz a mindannapi rutinjaidba, így sokat dobva megjeleneséden.

1. Mesterséges kócosság

Ha Te is olyan vékonyszálú szögegyenes hajzuhataggal rendelkezel, amit ha felfogsz lófarokba, csak egy vézna kis varkocs lóg le, akkor ezt az ötletet neked találták ki. Szárazsamponnal szórd be hátul a hajad, ami nemcsak hogy a zsírosabb hajra express gyógyír, de loboncodat tömöttebbé, texturálttá teszi. Borzold össze kicsit, majd fogd fel egy hajgumival, amit egy tinccsel körbetekerve eltüntethetsz. Legutolsó lépésként pedig tupírozz a tökéletes remekművért.

A Nyár Kedvenc Frizurája: a Gyors és Sokoldalú Lófarok

Tupírral a dúsabb hatásért

2. Oldalt hurkolva

Akinek ilyan szép hosszú Pocahontas haja van, ne legyen rest ezt a gyorsan elkészíthető leleményes frizurát kipróbálni. Nincs más dolgod, csak fogd össze a hajad lazán az egyik oldalon, majd két ujjadal a hajgumi felett átnyúlva hurkold át a lelogó copfodat, amit aztán kicsit meglazítasz. Ezeket a lépéseket ismételve haladj tovább, amíg a hajad hossza engedi. Fesztiválfrizurának is kiváló, amit fonalakkal, tollakkal könnyen díszíthetsz.

A Nyár Kedvenc Frizurája: a Gyors és Sokoldalú Lófarok

Villámgyors hercegnős frizura

3. Hátul hurkolva

Ugyanazt a technikát kell alkalmazni, mint az előzőnél. 3 részletben fogd össze a hajad hátul, majd felülről lefelé indulva hurkold át őket egymáson. Itt is a kócos hatás kedvéért lazítsd meg az így elkészített kreálmányt. Így lesz igazi ez a lezseren elegáns frizura, ami nem mellesleg pikk-pakk kész.

A Nyár Kedvenc Frizurája: a Gyors és Sokoldalú Lófarok

Háromszoros lezserség

4. Meghosszabbított lófarok

Ha magasan viseljük a lófarkot, akkor lényegesen megrövidül a hossza. Hogy ezt kiküszöböljük, létezik egy csalafinta fortély, amivel a fejünk búbjára felfogott hajzuhatag ugyanolyan hosszú lesz, mintha azt alulra tennénk. A trükk titka, ahogy azt az alábbi képek is mutatják, nem más, mint két részletben felkötni a hajat. A felső rész így ráomlik az alsó lófarokra, ezzel eltakarva a turpisságot. Igaz ez csak göndörebb, tömöttebb hajjal valósítható meg láthatatlanul igazán.

A Nyár Kedvenc Frizurája: a Gyors és Sokoldalú Lófarok

2 in 1

5. Elegánsan megkötve

Ha a klasszikus megjelenést preferálod, és ezt a frizuádban is tükrözni szeretnéd, akkor kösd meg hátul így a hajad, az előző ötlettel ellentétesen, most legalul. A két oldalon hagyj meg egyforma mennyiségű tincseket, amiket a középen összefogott lófarok felett megkötsz, majd alul elvezetve egy hajtűvel rögzítesz.

a-nyar-kedvenc-frizuraja-a-gyors-es-sokoldalu-lofarok-7

Csomózott elegancia

6. Buborékos lófarok

Szeles időkben jól jöhet ez a tipp, amivel lekoppinthatod az arcodba csapodó tincseidet. A hajad hosszától függően gumizd össze a lófarkad lelógó részét is. A felső gombócot, hogy legyen valami tartása, tupirozd meg egy egysoros fésű és hajlakk segítségével a biztos tartás érdekében. Ha zavar a hajgumi, egy-egy kihagyott tincsekkel körbetekerve takard el azokat.

a-nyar-kedvenc-frizuraja-a-gyors-es-sokoldalu-lofarok-14

Gombóc sorozat

7. Nagy masnis “csat” hajból

Ilyen egy igazán páratlan lófarok, amit garantáltan minden lány irirgykedve megnéz majd magának. Ha hosszú dús hajjal vagy megáldva, ne menj el emellett a jópofa ötlet mellett. Miután felfogtad a lófarkad a kívánt helyre, ha akarod tüntesd el a hajgumit a már bevett módon, tekerj körbe körülötte egy lelógó kis tincset, amit hajtűvel rögzítesz. A hajad felső egy harmadát leválasztva, gumizd úgy, hogy nem húzod át teljesen, így egy hurkot kapva. Ezt válaszd középen két részre, és egy hajtűt beleszúrva, rendezgesd el egy masnit formálva mindkét oldalán a huroknak. A lelógó rész közepén felveszünk egy tincset, amit hátul hajtűvel rögzítünk, így megkapva a masni közepét.

Kedvenc Frizuránk: a Gyors és Sokoldalú Lófarok

Hajmasni